ceturtdiena, 2009. gada 19. novembris

Kā trenēt vēderpresi

Mūsdienās labi izskatīties grib ik viens, tādēļ ir svarīgi sevi uzturēt formā. Svarīgi ir trenēt visas muskuļu grupas, taču šoreiz stāsts ies tieši par vēdera muskuļiem. Vedēra muskuļi sastāv no trīs daļām, no augšējiem muskuļiem, apakšējiem un sānu muskuļiem. Ir iespējams viņus visus trenēt vienlaicīgi un katru atsevišķi. Atsevišķi trenēt varētu sānu muskuļus, vismaz manā gadījumā ir tā, ka sānu muskuļi attīstās lēnāk kā priekšējie vēdera augšējie un apakšējie muskuļi. Tādēļ tieši sānu muskuļus es trenēju biežāk.

Kā trenēt vēdera presi?

Vēdera presi viss efektīgāk ir trenēt, saliecoties 90 grādos, tādejādi tiek trenētas visas trīs vēdera muskuļu grupas. Tieši tik pat efektīgs vingrinājums ir atrodoties guļusstāvoklī, ar pēdām pret zemi, griežoties pa labi un pa kreisi ar pleciem. Vēl labs vingrinajums ir, karājoties pie stieņa, pievilkt kājas pie sava ķermeņa. Vingrinājumi ir ļoti daudz, ar kuru palīdzību Jūs iegūsiet vēlamo effektu. Katrā ziņā ir vēlams šos vingrinājumus mainīt. Nav ieteicams vingrot pie viena konkrēta vingrojuma veida.
Pievelkoties pie stieņa un atspiežoties pret zemi, arī tiek trenēta vēderprese. Protams, ne tik effektīgi.
Sānu vēdera muskuļus, var trenēt liecoties pa labi un kreisi ar taisnu muguru, apmēram kādas 3 minūtes no vietas. Vēl līdzīgs vingrojums ir, stāvot ar taisnu muguru griest plecus pa labi un kreisi. Vingrojums arī ir paredzēt izpildīt apmēram 3 minūtes.

Lasi -> Muskuļu trenēšana mājās

Pēdējā laikā es izvēlos vingrojumu pie stieņa. Karājoties pie stieņa, kājas tiek celtas 90 grādu leņķī. Šādu vingrojumu atkārtoju vairākas reizes ar vairākiem piegājieniem. Šis vingrinājums ir ļoti labs, jo kvalitatīvi trenē vēdera muskuļus.

Vēdera muskuļu trenēšana

Kāju muskuļu trenēšana

Krūšu muskuļu trenēšana

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru