svētdiena, 2009. gada 15. novembris

Kā dabūt muskuļu masu

Lai veiksmīgi varētu uzaudzēt muskuļu masu ir nepieciešams pareizi trenēt muskuļus. Galvenais, kas ir ļoti nozīmīgi, ir jātrenē visas muskuļu grupas. Galvenās muskuļu grupas, kas būtu jātrenē ir kāju muskuļi un muguras muskuļi. Muskuļu masa ir jāpalielina simetriski visiem muskuļiem.Trenējot kāju muskuļus un muguras muskuļus, Jūs trenējat arī citas muskuļu grupas. Piemēram, trenējot kāju muskuļus, Jūs trenējat arī vēdera muskuļus, izvēloties atbilstošo vingrojumu. Kā arī trenējot muguras muskuļus, Jūs trenējat vēdera sāna muskuļus un plecus. Ir daudz un dažādi vingrojumu veidi, kas palīdz vienlaicīgi trenēt vairākas muskuļu grupas, kas arī ir daudz efektīgāk, nekā, ja Jūs trenētu vienu konkrētu muskuļu grupu. Ja Jūs vēlaties trenēt vēdera muskuļus, tad būtu vēlams to darīt 100%, trenējot augšējos vēdera muskuļus, apakšējos un sāna muskuļus. Vēdera muskuļus, Jūs varat trenēt katru dienu, taču roku, kāju muskuļus nebūtu ieteicams vairāk kā divas reizes nedēļā. Savādāk var iegūt arī pretēju efektu, ka muskuļu masa nedaudz samazinās, ir arī tādi gadījumi. Muskuļu audzēšana ir smags darbs, kurš prasa daudz laika, taču tas ir tā vērts, lai labi izskatītos.

Ja Jūs tieši vēlaties uzaudzēt muskuļu masu nevis pārstrādāt lieko svaru muskuļos, tad būtu jāizvēlas atbilstoš uzturs. Galvenās pārtikas sastāvdaļas ir protaīni un obaltumvielas, kas palīdzēs uzaudzēt masu, savienojot to visu ar ikdienas trenēšanos. Pie obaltumvielām ir pieskaitami visi piena produkti, kā arī olas, kas ir ļoti bagātas ar obaltumvielām. Bet pie protaīniem ir pieskaitāmi visi ģaļas izstrādājumi.

Kā uzaudzēt muskuļu masu?

Bez olbaltumvielu lietošanas nav iedomājams rezultāts, jo olbaltumvielas ir nepieciešamas priekš muskuļu masas augšanas jeb palielināsānas. Kopējā dienas deva, kura būtu jāuzņem ir aprēķināma šādi, ka ķermeņa svaru pareizina ar trīs. Ja sver, piemēram, 80 kg, tad pareizinot ar trīs, sanāk, ka dienā būtu jāuzņem 240 gramus olbaltumvielu. Lai šādu daudzumu uzņemtu ir nepieciešams ēst ļoti daudz piena, gaļas produktus. Tādēļ sportisti bieži vien izvēlās vieglāko ceļu un lieto papildus līdzekļus amino skābi, kurus var iegādāties veikalā. Lietot šāda tipa pulverus ir vienkāršāk, jo nav jāuzņem liels daudzums pārtikas, kuros ir olbaltumvielas. Šāda tipa pulveri aizvieto pārtikas produktus, kurus lieto pastiprinātā daudzumā, lai tikai iegūtu vēlamo rezultātu, muskuļu masas palielināšanos.

Lasi tālāk -> Krūšu muskuļu trenēšana

Lai veiksmīgi izdotos palielināt muskuļu masu ir jāievēro šādas lietas:

  • Noteikti ir kārtīgi jāizguļas, jo miegam ir liela nozīme. Kamēr guļat, muskuļi atpūšas un tiem ir īstais laiks, lai augtu.
  • Pareizs uzturs. Pārtikai, ko lietojiet ir jāpievērš liela uzmanība, noteikti ir nepieciešams ēst veselīgi.
  • Var lietot dažādus proteīna pulverus, bet vēlams ar mēru
  • Jaunais produkts, piena spēks, noteikti Jums palīdzēs
  • Regulāri treniņi, ir  tieši tas, kas nepieciešams
  • Svaigs gaiss, dārzeņi un augļi, tā ir laba vitamīnu deva jeb ideāla kombinācija
  • Sabiedriskā transporta vietā izvēlieties pārvietoties ar kājām vai riteni


2 komentāri: