ceturtdiena, 2009. gada 5. novembris

Interneta bizness un idejas biznesam

interneta bizness un idejas biznesam

Mūsdienās aizvien populārāka lieta kļūst interneta bizness. Viss interesantākais ir tas, ka interneta bizness ir ļoti plašs jēdziens. Tajā ietilpst ļoti daudz iespējas, ar kurām cilvēki var pelnīt naudu. Piemēram, pie interneta biznesa pieder arī referātu ievietošana atlants.lv. Kā jau iepriekšējā rakstā minēju, tad esmu saņēmis savu pirmo atlants.lv izmaksu.

Dažas no interneta biznesa sfērām ir šādas, Paidtoclick, autosurf, investīcijas, affilate marketings, marketings, mājaslapu izstrāde, reklāmas utt. Pedējā laikā aizvien vairāk sāk parādīties grāmatas, kā pelnīt internetā, cilvēki raksta par savu pieredzi un cenšas tajā dalīties ar citiem. Taču nevienmēr interneta biznesa jomā stradā godīgi cilvēki. Ir tādi cilveki, kas vēlas nopelnīt uz cita rēķina, un interneta biznesa pasaulē šādus krāpnieku mājaslapas sauc par scam.Lai izvairītos no krāpniecības interneta biznesa pasaulē, tad ir jāvāc informācija, jāmeklē cilvēki, kas var padalīties ar savu pieredzi vai pamācīt. Ir daudz forumu, kuros var sniegt atbildes uz daudziem jautājumiem.
Pats galvenais, katram ir jāizvēlas tā interneta biznesa niša, kas pašam liekas interesantāka. Katram interneta biznesa veidam ir vajadzīga zināma pieredze. Viss vērtīgāko informāciju var atrast ārzemju lapās.
Latvijā šī gada laikā ir saviesušies ļoti daudz Paidtoclick mājaslapas. Tas protams ir tikai apsveicami, ka arī latvieši iesaistās interneta biznesa veidošanā. Es teikšu, tā, ka visās latviešu Paidtoclick programmās, kurās esmu reģistrējies, naudu ir izmaksājuši. Takā šis lauciņš tieši Latvijā ir tīrs, ko nevarētu teikt par ārzemju paidtoclick mājaslapām. Interneta bizness priekš manis ir vairāk kā hobijs, taču es neatsakos nopelnīt papildus naudu. Pietam, ja tas neaizņem pārāk daudz laika ikdienā tad tas ir vienkārši brīnišķīgi. Protams, netikai Latvijā aktīvi nodarbojās ar interneta biznesa veidošanu, tas notiek visā baltijā.

Patreiz aktīvi es darbojos divos latviešu interneta biznesa projektos. Tos variet aplūkot zemāk.
Ja ir vēlēšanās uzzināt cik ienesīgs ir šis bizness, tad to variet palasīt citos rakstots, taču saku uzreiz, ka ir jastrādā un kā jau visos darbos, lai daudz pelnītu ir kaut kas tomēr jādara.

Perspektīvs bizness ir tāds, kurš tiek veidots ilgtermiņā un pie šāda interneta biznesa kategorijas varētu piesaistīt mājaslapas. Mājas lapas ir labs veids, kā nopelnīt, ja ir nedaudz saprašana kā tiek veidotas mājas lapas. Darbs ir apvienojams ar jebkuru no interneta biznesiem un tas ir pats labākais. Jūs savam biznesam variet atvēlēt tik daudz laika cik paši vēlaties. Ja vēlaties pelnīt ar mājas lapu, tad vajadzētu izveidot biznesa plānu un pie tā arī pieturēties. Tas atvieglos Jūsu darbu. Jo orģinālāka būs ideja, kā veidot mājas lapu, jo lielāka iespēja, ka Jūsu izveidotais biznesa plāns nesīs Jums peļņu.

Ja ir velēšanās lasīt un uzzināt nedaudz vairak par biznesu internetā, tad ir tāds forums i-bizness, kurā ir daudz un dažādi raksti, kas ir saistīti ar šo tēmu. Ja esat iesācējs interneta biznesā, tad šis forums Jums noteikti palīdzēs apgūt pašus pamatus. Tur var smelties daudz un dažādas idejas par peļņas iespējam internetā.

Bizness krīzes laikā varētu būt labs atspēriena punkts. Iesaku izmēgināt savu veiksmi, jo iespējas internetā tiešām ir ļoti lielas.

Izvirzīt kādu ideju biznesam internetā nav nemaz tik sarežģīti, jo mūsdienu tehnoloģijas piedāvā loti daudzas iespējas. Labi izstrādāta aplikācija var nest ļoti lielu peļņu. Laba biznesa ideja ir tāda, kura kļūst pieprasīta ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās.

Lai varētu realizēt savu interneta biznesa ideju, ir nepieciešamas šādi nosacījumi

  • Jābūt zināšanām par mūsdienu tehnoloģijām
  • Nepieciešams laiks, lai izstrādātu kādu aplikāciju jeb savu ideju
  • Investīcijas, ja nav visi nepieciešamie resursi vai zināšanas


Ja kādām rodas kādi jautājumi saistībā ar interneta biznesu, tad jautājiet un centīšos palīdzēt.

1 komentārs:

  1. Paldies par rakstu. Ir par ko aizdomāties. Gribētu arī pastatīt par finanšu uzņēmumu kurš palīdz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem attīstīties tālāk. Gadijumā ja ir interese, tad šeit ir tieša saite: www.cityfinances.lv

    AtbildētDzēst