sestdiena, 2009. gada 31. oktobris

Mašīnā svīst logi jeb stikli

masina svist logi jeb stikli

Drošvien daudzi ir saskārušies ar problēmu, ka mašīnā svīst ciet logi vai aukstajā ziemā agri no rīta dodoties pie mašīnas ir novērojams, ka uz stikliem ir plāna ledus kārtiņa no iekšpuses. Es esmu viens no tiek, kas ir saskāries ar šādu problēmu. Taču problēma tika atrisināta, nomainot salona filtru. Kā nomainīju salona filtru, logi principā nesvīst vispār. Ja nu vienīgi mašīnā ir liels mitrums. Un mašīnā mitrums rodas to tur ienesot. Taču ziemā no tā nav iespējams izvairīties un mitrums mašīnā būs vienmēr, tādēļ pēc iekāpšanas mašīnā vēlams silto gaisu pūst uz paklājiņiem lai tie izžūtu un problēma tiks atrisināta, un mitrums no mašīnas daudzmaz būs zudis.

Gadījumā, ja mašīnā svīst logi, tad pamēģiniet nomainīt salona filtru un visticamāk, ka problēma tiks atrisināta. Problēma ir tajā, ka rudenī bieži vien salona filtrs piebirzt ar lapām un citiem netīrumiem, kā rezultātā nenotiek korekta gaisa apmaiņa.

Vēl, protams, ir jāpievērš uzmanība, lai mašīnā netiktu ienests mitrums. Nepieciešams pa laikam tā kārtīgi izkarsēt mašīnu, lai mitrums no tās pazūd. Jāpievērš uzmanība paklājiņiem, lai tie nebūtu slapji, piemēram rudens vai ziemas gadalaikos.

Logu apsildi es pats neizmantoju, jo tas atstāj negatīvu ietekmi uz akumulatoru. Es labāk cenšos tos atpūs vaļā ar karsto gaisu.

Ir dažādi mitruma uzsūcēji, kurus var iegādāties veikalā. Šie mitruma uzsūcēji diezgan labi spēj atbrīvoties no mitruma. Tos var novietot uz aizmugurējiem paklājiņiem. Parasti mitrums rada auto logu svīšanu no iekšpuses. Ja mašīna ilgi uzsilst, tad būs jāpaiet kādam laiciņam, kamēr logus atpūtīs pavisam vaļā, lai tiem redzētu cauri.

Pastiprināta svīšana tā ir liela problēma un murgs priekš katra autovadītāja. Ja vēl ir logu svīšana naktī, tad jārēķinās ar vēl sliktākiem redzamības apstākļiem. Mūsdienās tehnoloģijas attīstās un auto vadītāji var iegādāties dažādus zinātnes brīnumus, piemēram, ir tāds mitruma savācējs. Vēl ir dažādi citi risinājumi, kā, piemēram, pūšamie airesoli, kuri neļauj stiklam svīst no iekšpuses.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru